Kofta till Ester

  
Efter mycket funderande så har jag lyckats skapa en egen modell på kofta. Jag har räknat ut hur många maskor jag behövde, dels för storlek och dels för mönstret. Jag har ju lärt mig på kursen ( Västerberga folkhögskola) att räkna ut masktätheten är a och o för att lyckas med sina projekt. 

 
Själva mönstret på bårder och ok har jag faktiskt lånat. Det är egentligen ett vantmönster som heter Doris från boken Vantar för alla årstider. Jag tycker det är så snyggt, det blev ändå ganska annorlunda än originalet, har stickat ett par vantar också som jag kan visa senare. 

 
Eftersom jag stickat koftan runt och sedan klippt upp framkanten så blir ju kantbandet lilla pricken över i:et!

En reaktion på “Kofta till Ester

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *