Syskontröjor 2

  

Nytt barnbarn betyder ny stickning. Elsa fick en bror, Ivar i januari, då hade jag redan förberett med att planera syskontröjor. Jag vet, att iallafall storasyskon tycker att det är kul med lika kläder.

  
Jag beställde garn och mönster från  Tora Fröseth i Norge. En designer som gör enkla och fina plagg, hon änvänder ofta bara räta och aviga maskor, inga krusiduller alltså.

  
Eftersom jag går på kurs så har jag lärt mig att se på de enkla sticksätten med nya ögon, så den här stickningen var riktigt rolig.  Inte en enda söm har jag sytt på den, bålen stickades fram och tillbaka och ärmarna stickades på ärmhålen uppifrån.
 

Ivars tröja är stickad efter Karin Kahlunds bok Svenska mönster, den har inte heller några sömmar utan är stickad ”på bredden”, ärmarna läggs upp och stickas ihop efteråt. För att få till halsringningen så använder man förkortade varv.

  
Garnet är också norskt, förstås. 100% ull från Hillesvåg Ullvatefabrikk. Har sagt det förut och säger det igen, mina barn får lära sig att handtvätta men i gengäld behövs det inte så ofta.

  
Så här glada blev barnen när det kom paket från farmor!

En reaktion på “Syskontröjor 2

  1. Kicki

    Ivar invigde koftan häromdagen och vi älskar den! Färgerna är så fina till våra rödlätta barn!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *