månadsarkiv: mars 2015

Ordning och reda

såg precis att jag gjort 2 inlägg om lunchväskan……

Tänkte visa något annat som jag har lite bättre ordning på. 

 

Välkommen till mitt syrum. Jag har nu lyckats få till det, som jag vill ha det. Symaskinen köpte jag i höstas, Huskvarna sapphire 970, den fungerar riktigt bra så jag är nöjd. Dessutom har jag även en overlock som inte syns på bild. 

 

Det här är det fina i kråksången, klippbordet, ett gammalt kontorsskrivbord som maken har höjt med hjälp av avloppsrör!! garanterat oanvända.  

   

Det här fixade jag till i höstas efter mycket klurande. Förut hade jag, visserligen fina, linneskåp men till slut blev de så överbelamrade att jag inte visste vad jag hade i dem. Men med de här genomskinliga plastlådorna är det lätt att se innehållet.  

  

Jag nöjde mig inte med detta utan har gått ner på detaljnivå.  

  

 När man syr så mycket som jag gör är det bra att ha ett stort sortiment med sybehör hemma. Här syns blixtlås på metervara med tillhörande kläppar, färgsorterat. 

 

Storlekslappar är ett exempel på vad som finns i denna box.

Matväska

  

En arbetskamrat pendlar och sover kvar ibland, då har hon med sig mat för två dagar. Hon bad mig göra en väska som var snyggare än den hon hade, en blomkasse, men med de måtten. 

Ut och leta tyg, det var ganska enkelt för personen ifråga är kattfantast. Jag tänkte att det är nog bra om fodret är avtorkbart så det blev plastbelagd duk, dvs ”finare” vaxduk. För att få kanterna att hålla sig uppe så använde jag Pellton som mellanlägg. 

 

Packat och klart för två dagars arbete. 

LunchbagEn jobbarkompis som pendlar, behövde något rejält att bära maten i. Kravet var att det skulle på plats två matlådor och lite frukt. Att sen beställaren älskar sin katt gjorde tygvalet lätt.