månadsarkiv: januari 2015

Tystnad

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, när det är tyst på bloggen, då skapar jag som mest. Jag har ju börjat en stickutbildning på Västerbergs folkhögskola. En träff på två dagar har vi haft. Otroligt roligt och givande, tänk er att sitta tillsammans med 17 andra, lika nördiga, med samma intresse. Att sedan få ta del av en riktigt duktig och trevlig lärare dessutom. Icke att förglömma, gå och äta och fika bara så där, när det känns att det är dags. Känns som man är i himlen! Mellan träffarna, nästa i mitten på feb., får vi uppgifter via datorn. Både lite teori men mest stickning. När det gått ett år är det tänkt att vi ska ha ett helt bibliotek med stickprover med alla tänkbara mönster, uppläggningar och avmaskningar osv. Dessvärre blir det ju inte så kul foton på provlappar men ni får se en bild från min studieplats på skolan.
(null)
Det är ganska mycket arbete med det här. När lapparna är klara ska de blockad, märkas, fotas och till sist redovisas på datorn. Som ni förstår hinner jag inte med så mycket annan stickning men jag syr iallafall en del, mer om det i ett annat inlägg.

Hemläxa

IMG_2378.JPG
Ja, så var första uppgiften gjord. Jag har nämligen börjat på folkhögskola, Västerbergs i Storvik utanför Sandviken. Det är en distanskurs med några träffar per termin, däremellan har vi kontakt genom datorn.
De avancerade skapelserna har vi fått i uppgift att göra till träffen denna vecka. Alla tre lapparna är stickade med 30m och 40 varv men med olika storlek på stickorna, undrar vad vi ska få ut av det! Jättespännande är det och ska bli kul att träffa andra nördar!

Vanten Gudrun

IMG_2367.JPG
Den här vanten har förekommit ofta i bloggvärlden under hösten. Dottern fick se den och la genast in en beställning. Den är stickad i ett alpackagarn, riktigt mjuka. Mönstret är gjort av Maria Lärkäng. Roliga att sticka och faktiskt har jag fått fler beställningar!