månadsarkiv: november 2014

Utsålt

IMG_2162.JPG
Jag har fått en återförsäljare; Vävglädje i Sunnansjö! Där finns nu alla mina börsar som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Jag har även sytt bordstabletter, varav en modell om 8 stycken blev sålda på direkten.

IMG_2202.JPG
MEN det finns en sort till.

IMG_2204.JPG
Dessa är till salu. Det är 6 stycken och kostar450kr. Visst är det ett gulligt tyg?!

IMG_2205.JPG
Jag tycker de här passar både barn och äldre. Man blir glad av dem. Se upp i backarna!

Bilklädsel

IMG_2115.JPG
Ja, nu är det ju inte bilen utan det senaste barnbarnet som fått ny klädsel. Jag klurade ett tag innan jag kom på hur jag skulle göra. Kraven var att det skulle vara lätt att ta ur barnet och att ”påsen” ändå skulle kunna vara kvar i bilstolen.

IMG_2113.JPG
Jag utgick från ett mönster från Sandnes garn men gjorde några ändringar. Hålen för säkerhetsbältet fanns med i mönstret men jag valde att göra framknäppningen ända ner och även nederdelen kan öppnas. På det sättet så tar man bara ut armarna och vips så har man hela ungen i famnen.

Mönsterstickningen är ju det klassiska Marius från Norge. Jag tröttnar aldrig på deras fina mönsterskatt.
Som ni ser, så ser ju den lilla ut att trivas i sin nya påse och att mössan som hon ärvt av storasystern passar så bra till gör ju inte saken sämre!

IMG_2118-0.JPG

Höstens tema: färg, färg, färg

IMG_2159.JPG
Dessa små börsar mäter 13*13cm och kostar 60kr.

IMG_2161.JPG
I de här har jag använt mig av, ett för mig, nytt mellanlägg. Den har ett ”minne”, alltså kan man knöla ihop den och när man sen släpper så vips har den återfått formen!

IMG_2162.JPG
Likadana men andra färger. Mäter 12cm på höjden och 17 på bredden. Kostnaden blir högre pga det dyrare materialet, 90kr.

IMG_2158.JPG
De här har samma ”minnes”mellanlägg som ovan. Dessutom har de försetts med en liten hank på sidan. Storleken är 15cm på höjden och 18 på bredden och priset är 130kr.

Två systrar söta

IMG_2072.JPG
Nu är systrarnas koftor klara att användas. De var härliga att sticka tack vare ett härligt garn, Semillo fino, ett ekologiskt ullgarn. Det kan inte hjälpas men mina barn får kära sig att handtvätta! Inget slår ett ”riktigt” ullgarn med dess strävhet när man stickar och efter tvätt blir det så mjuuukt!

IMG_2081.JPG
Mönstret kommer från häftet Babystickning på st 3 av Lene Holme Samsoe. Jag har avvikit från beskrivning genom att sticka oket runt och sedan klippt upp i framkanten.

IMG_2085-0.JPG
För att få en fin kant på insidan av framkanten så sydde jag dit ett gulligt band. Både knappar och band kommer från Majasmanufaktur.