månadsarkiv: oktober 2014

Hantverksmarknad

Det är inte ofta tyvärr, som jag är ute och visar upp mig, men igår blev det av. Trevliga Räfsnäsgården utanför Ludvika ställde till med höstmarknad.

IMG_2061.JPG
Jag plockade ner det jag hade i gömmorna.

IMG_2062.JPG
De här småstrumporna väckte stor uppmärksamhet.

IMG_2066.JPG
Lite rolig rekvisita till barntäckena. Min nalle har legat undangömd så länge att det var på tiden att den fick komma ut. En ung kille blev så till sig att han tog kort på den!

IMG_2067.JPG
Det gäller att visa vem man är. Det var många besökare och jag fick en del sålt. Men den största behållningen är ändå de möten och kontakter man får. Jag tror jag lyckats att få en deltagare till, till syhelgen i april.

IMG_2064.JPG

Höstsemester

Som ni förstått av föregående inlägg så har jag varit ute och rest. I Skåne finns många fina utflyktsmål och platser, jag ser det som mitt andra hem. Det är roligt med nya upptäckter och ställen men har man kort om tid så kan man inte chansa utan här gäller att satsa på säkra kort.

IMG_2004.JPG
Kivik, helgen innan hade det varit Äppelmarknad och på måndagen fick vi njuta av ”resterna”. Som synes så njöt vi av vädret också och av fikat.

IMG_1948.JPG
Runt hela utställningen låg äpplen, alla av olika sort! Helt otroligt att det finns så många.

IMG_1966.JPG
Stranden i Ystad, tror inte det behövs några vidare kommentarer….

IMG_1980.JPG
Färden gick vidare till Öland, i familjen Larssons fotspår. Bilden är från Stora Alvaret. Kargt och vackert och överallt dessa stenmurar. Det mesta var stängt vid denna tid på året men vi lyckades få tag på kaffe och äppelkaka i Stenhusa där Sv. Ornitologer har sitt ”säte”.

IMG_1988.JPG
I Larssons fotspår ja, vi var på Öland några gånger när barnen växte upp, bl.a. här på Wikegårds camping. Trevligt och enkelt ställe.

IMG_1991.JPG
Lite textilinriktat brukar jag få med på våra utflykter, här är vi på Ullcentrum utanför Löttorp. Köpte förstås ett par ”braohahärvor”.

IMG_1994.JPG
Som avslutning, Böda sand, vi var där med tält 1994! Det hade hänt lite sen sist, nu var det Sveriges största camping. Vi fick en härlig och varm eftermiddag på ”afterbeach” verandan på stranden, alldeles ensamma!

Färgsprakande festyra

ja, så var namnet på Öresundsquiltarnas 10-årsjubileums- utställning i Limhamn. Jag hade förmånen att besöka tillställningen. Den var fantastiskt fin och omfattande.

IMG_1922.JPG
Hela tre våningar hade tagits i anspråk med olika teman. Här syns ett helt gäng med pingviner.

IMG_1925.JPG
Mini fascinerar mig, pilligt, har själv svårt att fixa det.

IMG_1928.JPG
En hel avdelning med bara väskor! En anledning till deras enorma utbud är antagligen att föreningen har hela 140 medlemmar!

IMG_1929.JPG
Kul sykorg, sydd av stadkanter. Varje månad träffas ca 100 medlemmar i Limhamn och syr. De har givna teman o alltid någon butik på plats. Låter helt otroligt tycker jag men även danskar hittar också dit.

IMG_1932.JPG
1000 lollipops hade tillverkats och såldes till förmån för Bröstcancerfonden!

IMG_1931.JPG
Den här bilden finns även på deras egen blog, där det står, styrelsen?

IMG_1986.JPG
Som tur var så fanns det även en hel våning med butiker också, både svenska och danska. Det hade ju känts konstigt att komma hem utan en liten påse eller två……