månadsarkiv: september 2014

12:e gången

Förre helgen var det dags för syhelg igen. Som vanligt höll vi till på Folkets Hus hemma i byn. 16 damer kom och sydde i dagarna tre. Många skratt och mycket inspiration blev det. Vid kaffet på lördagen hade vi ”visa o berätta” och detta är bara en liten del av det som visades.

IMG_1899.JPG
Ewa, Ingalill och Annukka hade varit på kurs.

IMG_1902.JPG
Barbro H hade snurrat till det!

IMG_1908.JPG
Anita med sina avancerade kuber.

IMG_1911.JPG
Pia gillar att sy med ”jelly rolls”.
I april hoppas jag att vi ses för 13:e gången!

Grodor på export

IMG_1882.JPG
Känns lite extra roligt när människor som fått ett av mina täcken, själva beställer ett för att ge bort. Så är det med detta. En liten pojke på andra sidan Atlanten ska få detta.

IMG_1881-1.JPG
Saga hjälper mig med fotograferingen.

Utflykt

Häromsistens var vi på resa, nämligen till den vackra östgötaslätten. Minns ni det begreppet från mellanstadiet? Jag gör det men minns inte varför. Nu vet jag bättre, öppna landskap. Varje år arrangeras något som heter Östgötadagarna, då visas den vackra landsbygden upp. Bara namnen på byarna är något extra. Vi började i Grytgöl- gubbarna tittade på mopeder medan damerna ägnade sig åt loppis.

IMG_1872.JPG
Fina fynd är aldrig fel. Efter fika bar det iväg till Reimyre och dess glasbruk. Faktiskt det enda som är i drift nu för tiden.

IMG_1862.JPG
Förutom glas fanns även diverse fina hantverksbutiker och god lunch. Mätta for vi vidare genom det bördiga landskapet, passerade Norrköping och ut på Vikbolandet, udden mellan Bråviken och Glafsfjärden. Efter ihärdigt letande hittade vi ett ställe som kunde erbjuda garn. I Garaget i Å fanns det!

IMG_1868-0.JPG
Härlig ullgarner från Öland, dessutom bjöds vi på kaffe o kaka, händer sånt i stan?! Som förstärkning av skärgårdskänslan fick vi åka bilfärja till ”fastlandet”. Som pricken över i bjöd våra fina vänner på både frukost och utsikt dagen efter.

IMG_1870-1.JPG

Mobilväskor igen

IMG_1755.JPG
Mina små väskor har gått o blivit populära vilket jag tycker är kolossalt roligt! De som köper de tycker att de är så praktiska med axelbanden och den lilla fickan där man kan ha betalkort eller lite småpengar.

IMG_1754.JPG
Jag syr gärna fler om någon vill ha. Har inga på lager utan tycker det är kul med personliga tygval i form av färg, figurer etc. Priset är 110kr+frakt. Det går att få med karbinhakar på bandet om man vill ta bort bandet ibland. Då kostar det 140kr, de är dyra de små rackarna! Välkommen att beställa!