månadsarkiv: augusti 2014

Babynest

Vet ni vad det är? Det visste knappt jag heller när dottern kom med en beställning på ett.

IMG_1757.JPG
Enligt henne så använder man såna främst på neonatalavdelningar för att de små ska kännas sig riktigt ombonade. Dottern överlämnade detta gulliga tyg och resten fick jag fixa själv. Som tur är så finns ju nätet, det fanns flera beskrivningar så det blev inget problem. Inte resten heller för den delen, det var sytt på ett par timmar. Stoppningen är vanligt syntetvadd, för tvättningens skull.

IMG_1758.JPG
När bäbisen är helt nyfödd kan man dra ihop den ordentligt och öppna upp vartefter den växer. Jag tycker verkligen att det verkar vara en bra grej.

Dockmamman

Elsa har fyllt två år. En viktig ålder, då börjar man förstå världen runt omkring sig. En fin egenskap som visar sig då är ”bry sig om”. Jag tycker därför att det är lämpligt att ge en docksäng med tillbehör i present, så dockor o mjukisdjur kan bäddas ner.

IMG_1776-0.JPG
Sängen kommer från Grannas, ett företag som gör bl.a. Dalahästar. Se den söta kurbitsen.

IMG_1775.JPG
Täcket är en kopia av det som jag gjorde till Elsa när hon var nyfödd. Tvååringen härmar också allt som vuxna gör och säger. Här syns tydligt att Elsa är van att få en bok läst för sig.

IMG_1773.JPG

Semesterstängt? – nä, arbetsstängt

De flesta bloggar jag läser brukar stänga ner under semestern men för mig är det tvärtom. När jag är långledig har jag tid att hantverka och göra resor. Det betyder att jag har mycket att skriva om. Under den här varma perioden som vi haft så har hantverkandet förpassats till altan, sena kvällar. Då har det blivit bara stickning men inget att visa än. Men har man inget eget att visa kan man alltid visa andras skapande.

20140801-142331-51811984.jpgjag har varit på ett fantastiskt bröllop nu i sommar. Bruden är bördig från Lappland, därav de vackra dräkterna på tärnorna. Bruden var mycket vacker i sin klänning i spets. Utgångsmusiken var en gånglåt från Mockfjärd spelad på fiol. Jag älskar när man gör ett tema av sina ursprung. Det är viktigt att veta var man kommer ifrån och uppskatta det.

20140801-142928-52168687.jpgden här vackra brudbuketten är ett riktigt hantverk, utfört av min sons fru Hanna. En mycket duktig blomsterhantverkare!